Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Se apropie Săptămâna Europeană a Sportului/Profesoara Cristiana Drăgan dă fluierul de start la competiții

”Pe locuri, fiți gata, start!” acest îndemn se va auzi în zilele de 11 și 12 septembrie a.c. când la Oltenița se va desfășura Săptămâna Europeană a Sportului.

Be ActiveActivitățile prinse în program sunt numeroase. Astfel pe 11 septembrie se va desfășura, începând cu ora 9,00, un meci de fotbal, iar sâmbătă, 12 septembrie a.c., pe ordinea de zi a evenimentului se înscriu competiții de cros, tenis de masă, șah, frisby, streeball, orientare sportivă.

Activitățile menționate cuprind toate categoriile de vârstă. Locația este Parcul Mare al municipiului. Evenimentul se va desfășura simultan în toate cele 28 de țări ale Uniunii Europene, la care se adaugă alte 6 țări de pe continent. Acesta este promovat atât de canalul de televiziune pan-european Eurosport, de televiziuni membre ale EBU, în urma unui acord semnat anul acesta, de federații naționale și la nivel continental, cele mai active anunțându-se cele de gimnastică și atletism, cât și de ambasadorii SES.
Țara noastră îi are ca ambasadori pe Gabriela Szabo, campioană olimpică, actualul ministru al Tineretului și Sportului, și pe George Boroi, vicecampion european, președintele al celui mai puternic club din România, Steaua București.
Alți reprezentanți ai țărilor UE sunt, printre alții, celebrități precum Paula Radcliffe, Steven Gerrard (Marea Britanie), Joel Gonzalez (Spania), Caroline Wozniacki (Danemarca), Tapio Korjus (Finlanda), Gerlinde Kaltenbrunner (Austria), Danka Bartenkova (Slovacia), Jean-Michel Saive (Belgia), Marie Bochet (Franța), Clarence Seedorf (Olanda).

Desfășurată sub deviza BeActive, Săptămâna Europeană a Sportului va avea la Bruxelles un eveniment principal, pe 9 septembrie, în The Square Conference Center, sub deviza “Rolul sportului în promovarea toleranței și societății deschise în Europa”. Cu acest prilej vor fi decernate Premiile #BeActive, prin care sunt recunoscute și prezentate proiectele cele mai bune din Europa, care se disting datorită abordării creative, inovatoare și favorabile creșterii participării cetățenilor europeni la sport și activitate sportivă.

Europe ActiveProfesorul organizator Cristiana Drăgan, președinte al Asociației Județene Sportul pentru Toți Călărași, declară pentru oltenitainfo.ro că estimează un număr de 500 de participanți la acțiune, iar premiile și materialele promoționale sunt acordate din Proiectul European SES 2015. ”Îi aștept pe toți pasionații de sport, pe cei care doresc să se autodepășească în aceste competiții. Nu trebuie să fii neapărat iubitor de sport sau profesor ca să faci asta. Cu atât mai mult cu cât obiectivul evenimentului este promovarea sportului și a mișcării fizice la toate nivelurile.” declară Cristiana Drăgan.
Aceasta ne informează că ultimul sondaj Eurobarometru privind sportul și activitatea fizică a indicat că aproape 60 % dintre cetățenii Uniunii Europene nu fac sport sau mișcare fizică niciodată sau foarte rar. ”Comisia Europeană va coordona activități și evenimente ce vor avea loc în toată Europa. Organizațiile care vor susține obiectivele propuse în aceste competiții vor beneficia de orientări din partea Comisiei Europene și de o etichetă dedicată Săptămânii europene a sportului. La noi toți participanții vor simți valul și impulsul European prin absolute tot ce vom organiza.” mai spune profesoara de sport.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

20 − thirteen =

− 2 = 2

Editorial
  • Tot așa?....Tot așa, dar parcă mai rău!

    Tot așa?….Tot așa, dar parcă mai rău!

    Gloria Vita -Ce s-a mai schimbat acolo, că mi-e dor de-acasă? -Mă sperie întrebarea ta. Dar dacă vrei, îți răspund cu altă întrebare. Când ai plecat din oraș și din țară, ai sperat că se va schimba ceva în bine? -Sincer, o fărâmă de speranță tot am avut, deși foarte …...citeste »

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

24 octombrie 2020

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

Primăria Chirnogi și-a schimbat culoarea clădirii nu doar pe cea politică. Ion Ștefan (PSD) a cîștigat alegerile locale din acest an, iar Primăria Chirnogi a primit botezul roșu. Primarul Ion Ștefan din localitatea Chirnogi, județul Călărași, este atât de îndrăgostit de culoarea roșie încât a inaugurat începerea mandatului său cu schimbarea culorii clădirii primăriei.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Este corectă expresia “în principal”? În limbajul actual, expresia în …
Corespondenta la redactie