Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Senatorul Iulian Dumitrescu dorește alegeri parlamentare anticipate și își pune speranțe în noul Guvern

Senatorul PNL Iulian Dumitrescu s-a declarat nemulțumit de rectificarea bugetară făcută de Guvernul Ponta înainte de demisie, o tăiere ce ar aduce prejudicii țării. „Este bătaie de joc, nu avem autostrăzi, dar tăiem bani de la transporturi la o rectificare pozitivă. Companiile amenință că pleacă din ţara noastră pentru că nu avem autostrăzi, iar de la Ministerul Transporturilor s-au luat 1,6 miliarde lei la rectificarea de astăzi”, declara senatorul PNL pentru presa centrală la sfârșitul lunii octombrie.

Iulian Dumitrescu, vicepresedintele Comisiei de buget-finante din Senat, FOTO MEDIAFAX

Iulian Dumitrescu, vicepresedintele Comisiei de buget-finante din Senat, MEDIAFAX FOTO

Acesta a explicat starea dezastruoasă a infrastructurii rutiere :„În contextul în care infrastructura rutieră a României se află într-o stare dezastruoasă, este inexplicabil cum Guvernul Ponta a decis că Ministerul Transporturilor are bani mult peste necesităţi. Suntem țara în care am reușit să săpăm un tunel de 7 km în 6 ani, mă refer la metroul Eroilor-Drumul Taberei, în care Capitala României nu are o șosea de centură, autostrăzile se surpă la un an de la punerea în funcţiune pentru că au fost inaugurate în scop electoral.”

Senatorul liberal amintește celor care trebuiau să facă investiții în drumuri că din ce s-a contractat nu s-a construit nimic: ”De asemenea, sub actualul Guvernul nu s-a finalizat un singur kilometru de autostradă din cele contractate. Suntem pe ultimul loc în Uniunea Europeană la autostrăzi și, deși trebuia să avem 1500 de km finalizați până la finalul anului, avem doar jumătate.”

Iulian Dumitrescu a avertizat că diminuarea bugetului Transporturilor se va răsfrânge negativ asupra mediului de investiții „Vă amintesc doar că sindicaliştii de la Dacia au ieşit în stradă pentru a protesta față de întârzierea autostrăzii Sibiu-Piteşti și șeful companiei a insinuat că, dacă nu avem autostradă, grupul poate lua în considerare relocarea în altă ţară”, a adăugat Dumitrescu.

Schimbările cerute în viața politică românească de oamenii ieșiți în stradă, au adus un prim ministru technocrat, fost comisar European pentru Agricultură în perioada 2010-2014. Astfel, este foarte posibil ca, odata cu numirea noului Guvern, să se schimbe și situația din Transporturi.
În legea bugetului pe 2015 sunt prevăzute cheltuieli de investiţii (cheltuieli de capital, din fonduri UE şi împrumuturi) de 44,8 mld. lei (6,3% din PIB).
Potrivit informațiilor cenbtrale, la opt luni din an, statul a cheltuit pe investiţii doar 15,1 miliarde de lei, deci o treime din ce şi-a programat pe tot anul şi jumătate din suma pe care ar fi trebuit să o cheltuiască până la 31 august. Multe dintre proiectele de investiţii sunt chiar în curtea Ministerului Transporturilor, de la care Ponta a tăiat bani, sau a instituţiilor din subordine precum Compania Naţională de Autostrăzi.

Iulian Dumitrescu este pentru alegerile parlamentare anticipate
Senatorul PNL Iulian Dumitrescu a postat pe pagina sa de facebook acordul său față de alegerile parlamentare anticipate, una dintre cerințele străzii, a societății civile.

Km 0
Parlamentarul așteaptă numirea echipei de miniștri pe care Dacian Cioloș dorește să o formeze pentru a constitui noul Guvern.

În curând primul ministru desemnat va prezenta întreaga listă, deși unele nume deja se cunosc. Printre acestea, Laura Ștefan este o numire dorită de Cioloș, de care foarte mulți români se bucură, dacă ne uităm la postările de felicitări de pe facebook pentru desemnarea acesteia la Ministerul Justiției.
Dacian Cioloș a continuat joi, 12 noiembrie, consultările cu formaţiunile care sunt reprezentate în Parlament. După PNL, PSD, UDMR, UNPR, ALDE şi minorităţi, premierul desemnat a trecut şi pragul formaţiunilor mai noi, chiar dacă aici nu sunt foarte mulţi parlamentari.

Liberalii au fost primii cu care s-a întâlnit premierul desemnat, Dacian Cioloş, dar şi primii care l-au asigurat că îl vor susţine în Parlament.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

65 − 59 =

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie