Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Unii acceptă locul doi, eu nu. Când ai prins gustul să fii numărul unu, locul doi nu mai e bun.

Unii acceptă locul doi, eu nu. Când ai prins gustul să fii numărul unu, locul doi nu mai e bun.

Nu voi fi un rock star, voi fi o legendă.

Banii nu pot cumpăra fericirea, dar pot foarte bine să ţi-o dea!

Viaţa mea e foarte volatilă. Mary e singura mea prietenă. Nu vreau pe altcineva. După atâţia ani, mă simt amărât. Cu cât ai mai multe decepții, cu atât ești mai rănit. Mă simt plin de cicatrice.

Îmi place să fiu înconjurat de lucruri splendide.

Cred că melodiile mele sunt superioare versurilor mele.

Oamenii mă întreabă întotdeauna ce semnifică versurile mele. Ei bine, o să vă spun ceea ce v-ar spune orice poet amabil dacă aţi îndrăzni să-i cereţi să-şi analizeze creaţiile: dacă îl vedeţi, dragilor, atunci e acolo.

Mă distrez cu hainele mele pe scenă; nu un concert vedeţi, ci un spectacol de modă.

Întotdeauna am ştiut că sunt un star şi acum restul lumii pare să fie de acord cu mine.

Nu vreau să spulber iluzia. Sunt un fel de cameleon. O combinaţie a multe caractere. Și sunt un om al extremelor.

Mă îmbrac să şochez, dar cu bun gust.

Ce voi face în următorii 20 de ani? Voi fi mort, dragă. Ai înnebunit?

Când sunt pe scenă devin un alt om. Nu există jumătăţi de măsură. Ca rockstar trebuie să fii viguros. Nu ai dreptul să eziţi niciodată.

Sunt fără speranță când am bani. Cheltuiesc pur și simplu tot ce am.

Unora nu le plac interviurile mele. Sincer, nu prea îmi pasă ce cred ei.

Un concert nu este o interpretare live a albumului nostru. Este un eveniment teatral.

Picturile moderne sunt precum femeile, nu te vei bucura niciodată de ele dacă încerci să le înțelegi.

Cine vrea să trăiască veșnic?

Mi-am luat diploma de Ealing College of Art, în artă : desen grafic și ilustrație.

Am încercat relaţii şi de un fel şi de altul. Atât cu femei cât şi cu bărbaţi. Dar nici una nu a mers bine. Cred că nimeni nu poate trăi cu mine. Mănânc oamenii, îi distrug. Vreau să fie totul cum îmi place mie, dar nu asta vrea toată lumea? Nu înseamnă că sunt egoist. Cer mult, dar şi dau mult în schimb.

Aș vrea să conduc perioada Victoriană, înconjurat de o dezordine splendidă.

Oricum, ar fi plictisitor să ajung la 70 de ani. Dacă e să mor mâine, mi se rupe. Am trăit o viaţă plină. Mi-a plăcut să fac oamenii fericiţi – chiar şi pentru jumătate de oră.

După ce voi muri, vreau să fiu amintit ca un muzician de valoare și substanță.

Sunt un adevărat romantic. Dar, în acelaşi timp, pe dinafară sunt destul de dur. E greu pentru cineva să treacă de învelişul exterior şi atrag tot felul de oameni aiurea. Sunt îngrozit să nu rămân singur.

Cu ani în urmă m-am gândit la numele Queen. Este doar un nume. Dar este regal, evident și sună extraordinar.

Freddie Mercury

Pe 24 noiembrie 1991, în vârstă de numai 45 de ani, murea cel mai mare solist vocal din toată istoria Freddy Mercuryrock-ului. Personalitate uriașă pe scenă, în realitate Freddie Mercury era un singuratic și un om cu mult bun simț. Și-a purtat bisexualitatea cu multă discreție, iubirea vieții lui fiind o femeie.
Deși formația Queen nu a fost foarte apreciată de criticii de muzică rock, ca dovadă clară, deși indirectă, fiind nominalizarea sa foarte târzie în Rock and Roll Hall of Fame (doar în anul 2001), aceasta a fost și continuă să fie extrem de iubită și apreciată în întreaga lume. „Marca” Queen a reușit să vândă până în prezent aproape o jumătate de miliard de albume.
Trupa a petrecut mai multe săptămâni în UK Album Chart decât oricine altcineva în istoria muzicii, mai mult decât chiar The Beatles.
Două dintre cântecele lui Freddie — We Are the Champions și Bohemian Rhapsody — au fost recunoscute drept cele mai bune cântece din toate timpurile de asociații importante precum Sony Ericsson și Guinness World Records.

Formatia QueenÎn 2006, Time Asia l-a clasificat pe Mercury drept unul din cele mai importante personalități ale ultimilor 60 de ani.
În cadrul studiului frecvenței vocale și vibrato-ului cântărețului, Christian Herbst și colegii săi au ascultat câteva ore de arhive de conversații și melodii. Au utilizat chiar și o cameră ultrarapidă pentru a filma laringele unui cântăreț care a încercat să reproducă tehnicile lui Mercury. Cu ajutorul camerei care a filmat laringele cântărețului rock cu 4.000 de planuri pe secundă, echipa lui Christian Herbst a putut studia distorsiunile intenționate al vocii la care recurgea Mercury. S-a dovedit că în unele cazuri tehnica sa vocală se apropia de ce utilizată de călugării tibetani, care fac să le vibreze benzile ventriculare (falsele corzi vocale) pentru a reda armonia inferioară. Benzile ventriculare nu sunt folosite de obicei în cântecul clasic. Oamenii de știință au mai descoperit că Mercury avea un vibrato mai neregulat și mai rapid decât majoritatea cântăreților.


Cercetătorii nu au reușit în cadrul studiului să demonstreze că solistul grupului Queen putea cu adevăratFreddie-Mercury-Yellow-Jacket să cânte pe patru octave, cum cred unii, dar confirmă că Freddie Mercury avea în mod natural mai degrabă voce de bariton.
Britanicii au decis: Freddie Mercury este zeul muzicii rock. The Mirror a publicat un sondaj realizat în Regat printre fanii acestui gen muzical, iar primul loc în clasament îi revine fostului solist Queen.
Freddie Mercury ( Farrokh Bulsara, Gujarati: ફ્રારુક બલ્સારા‌ ) s-a născut la 5 septembrie 1946 în Zanzibar. Numele său este derivat din Bulsar, un oraș din sudul statului Gujarat, India Britanică. Părinții artistului, Bomi și Jer Bulsara, erau persani. Mercury și-a petrecut copilăria în India. Mercury avea o soră mai mică, pe nume Kashmira. . Mercury a fost trimis în India la vârsta de 7 ani pentru a merge la Boys School Școala de băieți Saint Peter, o școală pentru băieți din Panchgani lângă Bombay La St. Peter’s, a fost un elev strălucit care a excelat la sport și a învățat să cânte la pian. La școală, a format o formație, denumită The Hectics, unde el cânta la pian. Tot la St. Peter’s a început să-și spună „Freddie”.
Freddie Mercury So YoungMercury a rămas în India în copilărie, locuind cu bunica și mătușa lui. Și-a completat educația în India la St. Mary’s (ISC) High School în Mazagon înainte sa se întoarcă în Zanzibar. În 1964, părinții artistului s-au mutat din Zanbizar în Anglia, din cauza revoluției izbucnite acolo. După ce a absolvit facultatea, tânărul Mercury a vândut haine second-hand și a lucrat pe aeroportul din Heathrow. În aprilie 1970, împreună cu chitaristul Brian May și toboșarul Roger Taylor pune bazele unui grup nou. L-a numit `Queen`. Cam în aceeași perioadă, solistul decide să-și schimbe numele din Bulsara în Mercury.


Multe dintre hiturile Queen erau compuse de Mercury: “Bohemian Rhapsody”, “Killer Queen”, “Somebody to Love” și “We Are the Champions.


Ca artist solo, Freddie Mercury a compus piese ca “Barcelona”, “I Was Born to Love You” și “Living on Freddie YoungMy Own”. A compus zece melodii din cele șaptesprezece de pe albumul „Greatest Hits” al formației Queen: „Seven Seas of Rhye”, „Killer Queen”, „Bohemian Rhapsody”, „Somebody to Love”, „Good Old-Fashioned Lover Boy”, „We Are the Champions”, “Bicycle Race”, „Don’t Stop Me Now”, „Crazy Little Thing Called Love”, și „Play the Game”.
Oricum, prin anii optzeci, toți cei patru membri ai formației compuneau hituri. Cel mai notabil aspect a melodiilor sale este faptul că acesta introducea în melodii diverse stiluri de muzică, printre care se numărau rock, heavy metal, pop, dar și disco. În comparație cu mulți compozitori de muzică rock, Mercury tindea să compună melodii complexe. De exemplu, „Bohemian Rhapsody” este compusă din foarte multe note. Pe de altă parte, „Crazy Little Thing Called Love” este alcătuită din foarte puține note.


Deși Mercury compunea deseori armonii complicate, acesta a declarat că nu știa să citească partituri muzicale. El a compus majoritatea melodiilor la pian, alegând deseori note greu de realizat de colegul de trupă, chitaristul Brian May. Cântărețul Axl Rose vorbea astfel despre talentul de compozitor al lui Mercury: „Dacă nu aveam melodiile lui Freddie Mercury când eram copil, nu știu unde aș fi acum. M-a învățat multe lucruri despre muzică. Mi-a deschis mintea. Nu am avut un profesor mai bun în viață decât el.”
Mercury este recunoscut pentru prestațiile live, care erau de obicei pe stadioane mari. El a arătat un stil teatral care deseori invoca o mare participare a publicului.
God Save the QueenFormația a fost prima care a cântat pe stadioanele din Africa de Sud, depășind recordul numărului de oameni prezenți la un concert pe stadionul Morumbi din Sao Paulo în 1981. În 1986, Queen a fost prima care a cântat în spațiul comunist, unde a concertat în fața a 80.000 de oameni la Budapesta. Ultimul concert al lui Mercury cu Queen a avut loc în ziua de 9 august 1986 la Knebworth House în Anglia unde a atras în jur de 150.000 de oameni. Starul rock David Bowie, care a participat la Concertul tribut Freddie Mercury și a înregistrat melodia Under Pressure cu Queen a spus despre Mercury: „Dintre toți cântăreții rock, Freddie a dus-o peste măsură.” … „A dus-o peste măsură, și desigur am admirat mereu un bărbat care poarta pantaloni strâmți. L-am văzut într-un concert o singură dată, și după cum se spune, era un om care putea ține mulțimea în propria palmă. Putea oricând să transforme un clișeu într-un avantaj.”
După ce şi-a cumpărat un conac la Kensington, nimic nu îi plăcea mai mult lui Freddie decât să se înconjoare de prieteni. Prefera să organizeze petreceri acasă, în loc să mai iasă prin baruri şi discoteci, aşa cum făcea în anii de început cu Queen.
La aceste sindrofii o chema mereu pe fosta sa prietenă. Slăbuţă, vorbind liniştit, Mary Austin, a fost iubitaFreddie Mercury and Mary sa vreme de şase ani până când el şi-a acceptat homosexualitatea. Atât de frumoasă a fost relaţia lor, încât, când Freddie a murit în 1991, i-a lăsat lui Mary casa şi cea mai mare parte a averii sale uriaşe.
Într-un interviu din 1985, Mercury a spus despre Austin, „Toate iubirile mele m-au întrebat de ce nu o pot înlocui pe Mary (Austin), dar este pur și simplu imposibil. Singurul prieten pe care îl am este Mary, și nu vreau pe altcineva. Pentru mine, ea a fost precum o nevastă. Pentru mine a fost precum o căsătorie. Credem unul în celălalt, este destul pentru mine. Nu aș putea să mă îndrăgostesc de un barbat așa cum am iubit-o pe Mary.” Mercury a scris multe melodii despre Austin cea mai notabilă fiind “Love Of My Life.”


Vreme de şase ani, Freddie şi Mary au avut o viaţă sexuală normală. Într-o noapte, el i-a spus că crede că e bisexual, la care ea a replicat blând: “Nu, Freddie, eşti gay”. S-au îmbrăţişat cu duioşie. A venit şi timpul ca fiecare să-şi trăiască viaţa separat.
Freddie MaryDeşi Freddie a asigurat-o că va fi mereu lângă ea să o sprijine. I-a cumpărat un apartament de 500.000 de lire sterline lângă casa lui, astfel că, după ce s-au despărţit, au putut continua să se vadă des. ”Am construit cu Mary o legătură extraordinar de strânsă”, spunea bunului său prieten, ziaristul Dave Wigg. “Încă ne iubim. Şi dacă mor primul îi las ei totul. Nimeni altcineva nu va primi un bănuţ, cu excepţia pisicilor mele”.
În această eventualitate, Freddie a făcut totuşi testamente în favoarea familiei sale, ultimului său prieten, irlandezul Jim Hutton – căruia îi luase şi o casă în Irlanda – i-a lăsat o sumă mare de bani, valetului i-a lăsat 500.000 de lire sterline. Nici bucătarul său nu a fost uitat.
“Am creat un monstru. Sufăr de handicapul că oamenii mă cred că sunt ca pe scenă. Când încerc să construiesc o relaţie sunt cel mai drăguţ om din lume. Sunt o bomboană”, zicea el izbucnind în râs. “Când constat că cineva mă trădează, trec în extrema cealaltă. Devin un căpcăun”.
Freddie a trăit şapte ani ştiind că este infectat cu HIV. “Am fost foarte promiscuu, dar m-am oprit”, îi spunea ziaristului David Wigg spre sfârşitul anilor ’80.
Mercury, cunoscut pentru generozitatea sa, a fost de o mare corectitudine până în ultima clipă a vieţii. La Queen's Freddie Mercury in 1982câteva zile după dispariţia lui, s-a anunţat că a donat drepturile celui mai popular cântec al formaţiei Queen, şi anume Bohemian Rhapsody, centrului de tratament SIDA ― ”Terrence Higgins Trust”. Cântecul avea să fie reeditat în mare grabă, până la Crăciun, şi cunoscătorii apreciau că va fi cu siguranţă unul din cele mai mari single-uri ale tuturor timpurilor.


Ca şi cum Mercury însuşi ar fi petrecut săptămîni întregi pentru a plănui meticulos înmormântarea sa, ceremonia a fost un strălucit amestec de spectacol şi de mare discreţie, mărturie a interferenţei a două lumi foarte diferite ― lumea modernă a muzicii rock şi lumea ancestrală a religiei zoroastre în care Mercury se născuse şi crescuse.
Freddie MagicianAceasta este una din cele mai vechi şi mai exclusiviste religii. Fondată de profetul Zoroastru (sau Zarathustra) în anul 1500 înainte de Hristos, numără 120 000 de adepţi în lumea întreagă şi doar şase mii în Anglia. Prin prisma acestor două religii, lumea apare ca o luptă între două spirite: Spenta Mainyu (spiritul generos) şi Angra Mainya (spiritul distructiv). Spiritul care determină viaţa unui credincios zoroastrian hotărăşte şi locul unde va merge el după moarte. Locul de odihnă veşnică în credinţa zoroastriană este echivalent cu Raiul sau cu Iadul creştin.
În jurul sicriului de stejar al lui Mercury, depus în capelă, acoperit cu saten alb, peste care era pus doar un trandafir roşu, preoţii zoroaştri, în rase albe, cu glugă, rosteau rugăciuni tradiţionale către Anhura Mazda pentru salvarea sufletului celui plecat. Douăzeci şi cinci de minute, cât a durat serviciul divin, preoţii au folosit străvechea limbă Aveston şi doar când cereau asistenţei să se ridice sau să se aşeze, foloseau limba engleză.
Mercury dorise ca funeraliile să fie discrete, iar la ceremonie să participe numai familia şi prietenii apropiaţi. Părinţii lui, Bomi şi Jer Bulsara, au plâns tot timpul, ca şi Mary Austin şi Elton John. Printre persoanele îndurerate se numărau şi Dave Clark, celebrul baterist al anilor ’60, acum impresar, cei trei membri ai formaţiei Queen și Anita Dobson, prietena lui Brian May.


În dimineaţa rece de noiembrie, după ora nouă, Rolls Royce-ul negru, purtând sicriul în care se afla trupul neînsufleţit al lui Freddie Mercury, a pornit încet către Crematoriul Kensal Rise de pe Harrow Road, în partea de vest a Londrei. El era urmat de alte cinci limuzine funerare Daimler, purtând florile împreună cu mesajele de condoleanţe. În sfîrşit, încă şapte limuzine Mercedes, în care se aflau cei care veniseră să-i aducă un ultim omagiu lui Mercury, încheiau convoiul.
Muzica, cea care îl transformase pe Freddie Mercury dintr-un sfios student la Arte într-una din cele mai Freddie Artistadulate stele ale rock-ului, a constituit, desigur, o parte însemnată a acestei ceremonii. Când sicriul a fost purtat în capelă, s-a auzit vocea Arethei Franklin, una din cântăreţele lui favorite, interpretând Precious Lord, Take My Hand, voce amplificată printr-un sistem stereo. A urmat un alt cântec al solistei, You’ve Got A Friend, una dintre cele mai sensibile melodii înregistrate vreodată. Spre finalul ceremoniei, după slujba religioasă, muzica a crescut în intensitate şi s-a auzit o arie dintr-o operă de Verdi, o altă preferinţă a lui Mercury.


Ea avea o semnificaţie deosebită, întrucât era interpretată de distinsa lui prietenă, cântăreaţa spaniolă Monserrat Caballé, cea cu care cântase duetul Barcelona la Jocurile Olimpice din oraşul cu acelaşi nume.
Semnatura FreddieÎn timp ce procesiunea funerară trecea prin faţa coroanelor, jerbelor şi aranjamentelor florale, mulţi se opreau să citească inscripţiile. Vedete precum David Bowie, U2 şi Gary Glitter trimiseseră ofrande de flori. Din partea lui Glitter sosise o stea enormă din garoafe albe, ca un simbol a ceea ce însemnase Mercury pentru el, împreună cu o telegramă: „Freddie, o pierdere grea. Nu te voi uita niciodată”. Mary Austin trimisese o jerbă din trandafiri albi şi galbeni, însoţită de cuvintele: „Pentru cea mai nepreţuită şi adevărată dragoste a mea, dintotdeauna, a ta credincioasă”. Omagiul lui Dave Clark era tot atât de sensibil: „Viaţa este veşnică, iubitul meu prieten. Contribuţia ta pe această lume va dăinui”. Elton John scrisese un mesaj simplu alături de aranjamentul în formă de inimă făcut din trandafiri roz-portocalii: „Îţi mulţumesc că mi-ai fost prieten. Te voi iubi mereu”. De la Boy George, un alt admirator, venise de asemenea un mesaj: „Dragă Freddie, te iubesc”. Dar cel mai impresionant era acela al părinţilor, atât de apropiaţi de unicul lor fiu, în ciuda zvonurilor că ar fi fost supăraţi pentru felul lui de viaţă. Scriseseră simplu şi emoţionant: „Scumpului nostru fiu, Freddie. Te vom iubi mereu. Mama şi Tata”.

Freddie a făcut tratament la domiciliu. Totul a fost ţinut secret, cu echipamentul medical adus ascuns în Freddie Mercury--cutii de discuri. Boala s-a agravat încât se simţea slăbit şi nu se putea da jos din pat. Apoi înfăţişarea sa a avut de suferit. Dar tot a găsit puterea să-şi înfrunte soarta. “A fost decizia lui Freddie ca totul să se termine”, spunea Mary. “Ştia că se apropie clipa şi, deodată, a zis: M-am hotărât că trebuie să mă duc. Brusc s-a hotărât că e de ajuns şi a oprit tot tratamentul care îl menţinea în viaţă. A privit moartea în faţă”.
Mary a fost cea care s-a ocupat de cenuşa lui: “Chiar şi în moarte mi-e drag şi sper că e bine. M-am simţit măritată cu Freddie, l-am iubit enorm”.
Dave Clark, lider al grupului din anii ’60 The Dave Clark Five, era în domitorul lui Freddie, când a murit. “S-a ridicat în capul oaselor, l-am ţinut de mână, a zâmbit şi s-a dus. A fost atât de curajos! Numai o mână de oameni ştiau cât de grav bolnav era Freddie. Dar aşa a vrut el. Era o persoană foartea discretă. Oamenii ar trebui să-şi amintească de el pentru muzica lui şi fericirea pe Freddie-Mercury-care a adus-o în lume. Marea dragoste a lui Freddie a fost viaţa. Și-a trăit viaţa la maximum.”


Freddy Mercury ar fi împlinit pe 5 septembrie a.c. 70 de ani. Dar cel mai trist lucru e că ar fi putut fi şi acum printre noi. Potrivit doctorilor specialişti, dacă ar mai fi trăit încă un an, progresele făcute în tratarea suferinzilor de SIDA l-ar fi putut salva.
Dar Freddie Mercury a fost mereu înaintea vremurilor. Un om care a transmis emoții puternice, simțiri unice prin muzică. Un asteroid îi poartă numele: 17473 Freddiemercury orbitează azi între Marte și Jupiter.

Surse:
g1b2i3.wordpress.com
evz.ro
ro.wikipedia.org
realitatea.net
brainquote.com
youtube.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

− 4 = 5

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie