Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Viaţa se referă la a-ţi crea noi oportunităţi, nu să aştepţi ca acestea să vină la tine.

Viaţa se referă la a-ţi crea noi oportunităţi, nu să aştepţi ca acestea să vină la tine.

Cred că fericirea nu are legătură cu locul unde trăieşti, ci cu cine trăieşti.

Înainte de orice, gândeşte-te. Dacă faci ceva ca să încerci să impresionezi pe cineva, pentru a fi iubit, acceptat sau pentru a atrage atenţia cuiva, opreşte-te şi gândeşte-te. Mulţi oameni sunt atât de preocupaţi să-şi creeze o imagine, încât se sting în acest proces.

Recomand cu tărie tuturor femeilor din lume, chiar dacă au 71 de ani, să nu ia niciodată drept sigur faptul că sunt iubite de către partener. Trebuie întotdeauna să flirtezi cu el. Este un sport nemaipomenit.

Important este să crezi în ceva cu o aşa tărie încât să nu fii niciodată descurajat.

Abilităţile de şoferiţă căpătate în Mexic m-au ajutat să îmi găsesc calea la Hollywood.

Şi mie mi-a fost furată inima – însă m-am dus şi mi-am luat-o înapoi de fiecare dată!

Cred că eşti hot atunci când eşti îndrăgostită lulea de cineva. Dragostea te motivează.

Cel mai rău la Hollywood este să fii o femeie trecută de 40 de ani. Eu am un accent strident, sunt dislexică, mică şi cu forme. Ar trebui să mă consider cea mai norocoasă din lume pentru că lucrez încă.

Refuz să iau parte la acest sindrom al corpului perfect. Îmi place corpul meu. Arată bine pe ecran, dar nu pentru că este perfect. Îl accept şi-l port ca pe o rochie frumoasă… Un tip cu care am avut o întâlnire mi-a spus: “Eşti frumoasă, dar eşti fragilă. Nu poţi concura cu alte actriţe din Hollywood, pentru că toate sunt în formă şi-şi lucrează corpul.” I-am răspuns: “Mi-a făcut plăcere să te cunosc. La revedere!”

Salma Hayek

Este prima actriță mexicană nominalizată la Premiul Oscar pentru cea mai bună actriță și a doua actriță latino-americană care a primit o nominalizare la premiile Oscar, după Fernanda Montenegro. Nominalizarea la Oscar a fost pentru rolul interpretat în filmul Frida, creație pentru care a fost nominalizată și la Globul de Aur și la Premiul BAFTA. ​Salma Hayek este o femeie frumoasă chiar și la 54 de ani, actrița de origine din Mexic reușind să se mențină foarte bine din punct de vedere fizic. Pe numele de botez Salma Valgarma Hayek Jiménez, actrița s-a născut pe 2 septembrie 1966 în Coatzacoalcos, Veracruz, Mexic. Are 1.57 metri și este căsătorită din 2009 cu omul de afaceri François-Henri Pinault, un miliardar în dolari, preşedinte şi director executiv al brandului de lux Kering.
Salma și Francois s-au căsătorit de Valentine’s Day, în 2009, la Paris. O altă ceremonie a avut loc la Veneția.
Actrița și-a început cariera în Mexic, în telenovela Teresa, jucând apoi în filmul El Callejón de los Milagros,

Cu soțul său, François-Henri Pinault

rol pentru care a fost nominalizată la Premiul Ariel. În 1991 Hayek s-a mutat la Hollywood, consacrându-se prin rolurile din Desperado (1995), Dogma (1999) și Wild Wild West (1999).

Are un frate mai mic, Sami (n. 1972), care este designer mobilier. Mama sa, Diana Jiménez Medina, este o binecunoscută cântăreață de operă, iar tatăl său, Sami Hayek Dominguez, a fost director executiv al unei companii petroliere, apoi proprietar al unei firme de echipament industrial și a candidat la postul de primar al orașului Coatzacoalcos. Tatăl său are origini libaneze, iar mama spaniole. Numele său, Salma, în arabă înseamnă „pace” sau „calm”.

A fost crescută într-o familie bogată de romano-catolici devotați, tradiționaliști și la vârsta de 12 ani a fost trimisă la „Academy of the Sacred Heart”, din Grand Coteau, Louisiana, SUA, pentru a-și continua studiile. Acolo a fost diagnosticată cu dislexie. A studiat relațiile internaționale la Universitatea Iberoamericană din Ciudad de México.

Și-a făcut debutul în film la vârsta de 23 de ani cu rolul Teresa în telenovela omonimă din anul 1989, care i-a adus un succes uriaș, făcând-o vedetă în Mexic. S-a mutat la Los Angeles pentru a studia actoria cu Stella Adler. Deficiențele sale de limbă engleză au fost atribuite dislexiei, afecțiune de care nu s-a îndepărtat.

Într-un interviu pentru revista „The Edit“, Salma Hayek a discutat despre neajunsurile înaintării în vârstă, despre relaţia specială pe care o are cu soţul ei, dar şi despre standardele de frumuseţe impuse de Hollywood. Lăudată la fiecare apariţie pentru aspectul fizic impecabil, actrița a recunoscut că niciodată nu a fost disciplinată în privinţa sportului, iar faptul că a împlinit acești ani nu a făcut-o să schimbe acest lucru. Actriţa a mărturisit că a refuzat să cedeze presiunilor Hollywood-ului în ceea ce priveşte aspectul fizic, deşi admite că întotdeauna îşi doreşte să arate bine pentru soţul ei.

„Uneori îmi spun: «Am 50 de ani! De ce trebuie să arăt bine? Deja am un partener», dar apoi mă gândesc că nici nu vreau să-mi pierd partenerul“, a declarat Hayek. Artista a dezvăluit şi care este cel mai neplăcut aspect al procesului de îmbătrânire: „Cea mai rea pare sunt ochii mei. Nu ridurile – ochii. Sunt o persoană căreia îi place să vizualizeze, iar acum nici măcar nu mai pot citi fără ochelari. A fost foarte, foarte trist. Pentru mine e mai rău decât menopauza.“ Salma a povestit că soţul ei o complimentează des, însă o şi dezaprobă când vine vorba de apariţiile ei pe covorul roşu. „Soţul meu îmi adoră părul meu natural, care este creţ. Îi spun tot timpul: «Nu mă pot duce la eveniment cu părul meu nebunesc», iar el îmi răspunde: «Dar te reprezintă – eşti electrică». Recent, am purtat o perucă roz pe covorul roşu. Naomi Campbell m-a inspirat. Soţul meu a urât acea apariţie, mi-a zis că sunt nebună“, a povestit actriţa.

Salma Hayek a declarat că se consideră norocoasă şi fericită în căsnicia sa,

Salma si Penelope Cruz

însă a vorbit despre presiunile inutile pe care femeile şi le pun în încercarea de a fi perfecte la locul de muncă, în mariaje şi în postura de mame.
„Femeile sunt mult mai exigente cu ele însele decât bărbaţii. Este o senzaţie oribilă – nu suntem suficient de bune la locul de muncă, nu suntem suficient de bune pentru partenerul care ne înşală, nu suntem suficient de bune pentru copiii noştri care întotdeauna vor mai mult de la noi, indiferent de câte eforturi facem“, este de părere Salma Hayek.

În “Frida” criticii spun că a făcut rolul carierei. Ea a interpretat-o pe Frida Kahlo, o celebră pictoriță din Mexic. Pentru prestația ei a fost nominalizată la premiile Oscar, BAFTA și Globurile de Aur.
De-a lungul timpului, Salma le-a sucit mințile multor bărbați cu formele sale, dar puțini au reușit să o cucerească.
A pozat pentru cele mai celebre reviste din lume unde i-a încântat pe toți cu frumusețea sa. A mai jucat în producţii precum cele două filme „Oameni mari şi fără minte/ Grown Ups“ (2010, 2013), „11th Hour“ (2016), dar şi în animaţiile „Motanul încălţat/ Puss in Boots“ (2011) şi „Petrecerea cârnaţilor/ Sausage Party“ (2016).


Surse:
ro.wikipedia.org
adevarul.ro
autori.citatepedia.ro
youtube.com

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie