Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Vremea de 1 iunie. Prognoza meteo 28 mai-10 iunie 2018

Cei care au început să-și facă deja planuri de vacanță sunt ochii pe prognoza meteo pentru perioada 28 mai – 10 iunie. În următoarele două săptămâni, vremea se încălzește și vom avea parte de temperaturi de 30 de grade aproape în toate regiunile țării. Vor fi și zile ceva mai răcoroase pentru că vin și ploile de vară.
Meteorologii au făcut publică prognoza meteo pentru perioada 28 mai – 10 iunie, realizată folosind date de la Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Înainte de minivacanța de 1 iunie vremea va deveni și mai călduroasă. Temperaturile maxime se vor situa între 25 şi 33 de grade, cu cele mai ridicate valori în Muntenia şi Moldova. Cele minime vor fi cuprinse între 6 grade în estul Transilvaniei şi 20 de grade în Dealurile de Vest şi pe litoral.
În Capitală, cerul va fi variabil, cu înnorări mai accentuate după-amiaza şi seara în zonele montane, unde pe arii restrânse vor fi ploi de scurtă durată, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului.

Prognoza meteo pentru minivacanța de 1 iunie

Așa cum era firesc, lumea se întreabă acum cum va fi vremea, pentru a putea planifica diferite activități de timp liber. Potrivit meteorologilor, temperatura medie lunară a aerului va fi apropiată de norma climatologică de 18,3 grade Celsius în cea mai mare parte țării. Vom avea medii ceva mai ridicate în sud, sud-est și vest de aproximativ 20 de grade, dar local acestea vor ajunge și la 22 de grade Celsius.
În nordul și centrul țării vor fi temperaturi de 14 – 16 grade Celsius.
Precipitațiile vor fi normale, specifice perioadei în nordul și centrul țării și vor fi sub norma climatologică normală, dar deficitare în restul țării.

Prognoza meteo pentru perioada 28 mai – 10 iunie în Banat

În ultimele zile ale lunii mai, vremea se va încălzi ușor și treptat, astfel încât, în data de 31 mai, valorile maxime vor atinge, în medie, 30 de grade.
Prima lună de vară va debuta, însă, cu o răcorire a vremii, ce va continua până în jurul datei de 3 iunie când temperaturile medii în timpul zilei vor atinge 25-26 de grade. Ulterior, temperatura aerului va fi în creștere, astfel că, până în data de 8 iunie se vor atinge frecvent valori medii maxime în jurul a 28 de grade, apoi o nouă răcorire a vremii va conduce la înregistrarea de maxime, în medie de 26 de grade. Minimele vor scădea ușor, de la valori medii de 14…15 grade în primele zile ale intervalului, spre 13 grade în dimineața zilei de 30 mai, apoi vor crește spre medii în jurul a 14 grade (în 2 iunie), pentru ca ulterior, până în 4 iunie, să scadă din nou spre medii de 12 grade. Din 5 iunie, temperaturile minime vor crește ușor spre valorii medii de 13…14 grade, iar până la sfârșitul perioadei de referință, nu vor avea variații semnificative. Manifestări specifice instabilității atmosferice (averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și posibil, grindină) se vor semnala pe aproape întreg parcursul intervalului de prognoză, cu o probabilitate mai ridicată în zilele de 27 și 28 mai, apoi în perioada 31 mai – 10 iunie.

Prognoza meteo pentru perioada 28 mai – 10 iunie în Crişana

Temperatura aerului va crește ușor de la o zi la alta, astfel încât, până în data de 31 mai maximele se vor situa, în medie regională, în jurul a 29 de grade, caracterizând o vreme mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă. În perioada 1-3 iunie, vremea se va răci, maximele urmând să ajungă la valori, în medie, de 24 de grade. Din 4 iunie, temperatura va marca o creștere, astfel că, în intervalul 4 – 8 iunie se vor înregistra maxime medii de 27…28 de grade. În ultimele 2 zile din intervalul de prognoză (9 și 10 iunie), o nouă scădere de temperatură va conduce la  înregistrarea de valori termice diurne, în medie de aproximativ 24 de grade.
În ceea ce privește parcursul valorilor medii nocturne, în primele zile se vor înregistra 13…14 grade; în data de 30 mai, se vor situa în jurul a 12 grade, iar ulterior vor crește ușor, până spre 14 grade, la 1 iunie.
Perioada 2- 4 iunie va fi caracterizată de o răcorire a vremii ce va conduce la înregistrarea unor valori minime medii de 11…12 grade, apoi vor crește ușor spre 13..14 grade și nu vor avea variații notabile până la sfârșitul perioadei de referință.
Ploi de scurtă durată, asociate instabilității atmosferice, se vor semnala aproape în fiecare zi a intervalului de prognoză, exceptând zilele de 29, 30 și 31 mai.

Prognoza meteo pentru perioada 28 mai – 10 iunie în Transilvania

Până la finalul lunii mai, vremea se încălzește, fiind înregistrate temperaturi maxime de 28-29 de grade. În primele două zile din iunie, valorile termice vor scădea spre medii de 22 de grade, apoi vor crește până la medii regionale, în perioada 3-8 iunie, de 24…26 de grade.
În ultimele zile ale intervalului, vremea se va răcori urmând a se înregistra temperaturi maxime medii de 23…24 de grade. Media temperaturile minime va marca o scădere, de la 11 grade la început, până în jurul a 8 grade în data de 29 mai, urmată de o creștere spre 11…12 grade în cursul dimineților de 1 și 2 iunie.
În 3 iunie, o răcorire a vremii va determina înregistrarea unor minime termice în jur de 8 grade, pentru ca ulterior acestei date, minimele să crească din nou, dar ușor, spre 11 grade la sfârșitul intervalului de prognoză.
Probabilitatea de apariție a ploilor va fi ridicată în perioada 1 – 10 iunie.

Prognoza meteo pentru perioada 28 mai – 10 iunie în Maramureş

Vremea se va încălzi în intervalul 28 – 31 mai, valorile maxime medii urmând a atinge 29 de grade. Ulterior, temperatura aerului va scădea spre valori maxime medii de 23..24 de grade, în data de 2 iunie, apoi va crește, dar nu semnificativ, spre o medie regională în jurul a 26 de grade, în perioada 3-7 iunie. În ultimele zile ale intervalului, respectiv 8, 9 și 10 iunie, vor fi valori medii diurne puțin mai scăzute, în jur de 24 de grade.
Minimele, în medie regională, vor scădea spre 10 grade în data de 29 mai; vor crește spre 13 grade, până pe 1 iunie; vor scădea din nou în zilele de 3 și 4 iunie, spre valori de 9…10 grade, iar în prima zi a intervalului 5 -10 iunie, vor crește spre valori de 11…12 grade, după care nu vor avea variații semnificative.
Probabilitatea de apariție a ploilor va fi ridicată în zilele de 31 mai și 1 iunie, apoi în perioada 4 -10 iunie.

Prognoza meteo pentru perioada 28 mai – 10 iunie în Moldova

Până la sfârșitul lunii mai, valorile termice diurne vor fi din ce în ce mai ridicate, maxime medii în jurul a 30 de grade, în ziua de 31 mai, apoi temperatura aerului va scădea spre o medie de 22 de grade în data de 3 iunie. Ulterior, un nou proces de încălzire a vremii se va concretiza prin înregistrarea unor medii ale maximelor de 27…28 de grade, până în data de 7 iunie, apoi vremea se va răcori, astfel încât în ultima zi a intervalului de prognoză (10 iunie), media maximelor se va situa în jurul a 24 de grade.
Media temperaturilor minime va crește până spre 14 grade în data de 1 iunie; va scădea spre 8…9 grade în zilele de 3 și 4 iunie, pentru ca ulterior să crească spre 12…13 grade până în dimineața zilei de 6 iunie, după care variațiile termice nu vor fi semnificative.
Probabilitatea de apariție a ploilor va fi ridicată în prima zi de iunie și în perioada 4 – 10 iunie.

Prognoza meteo pentru perioada 28 mai – 10 iunie în Muntenia

Temperatura aerului va crește, astfel încât, în jurul datei de 1 iunie, media maximelor va atinge 30 de grade, apoi va marca o scădere treptată, până la valori de 24…26 de grade în perioada 2 – 4 iunie.
După aceea, valorile medii diurne vor crește spre 28 de grade, în jurul datei de 5 iunie, iar până în 8 iunie, nu vor mai fi variații semnificative.
Ulterior acestei date, până la sfârșitul intervalului de prognoză, vremea se va răcori ușor, urmând ca media maximelor să ajungă la 26…27 de grade.
Media temperaturii minime, va crește ușor în prima săptămână până la valori de 14 grade în 1 și 2 iunie. Apoi, temperatura aerului va marca o scădere spre medii în jurul a 11 grade, în data de 4 iunie și va avea o creștere spre 14…15 grade – în jurul datei de 9 iunie, pentru ca la sfârșitul intervalului să scadă ușor spre 13 grade.
Probabilitatea de apariție a ploilor va fi ridicată în zilele de 1 și 2 iunie și în perioada 6-10 iunie.

Prognoza meteo pentru perioada 28 mai – 10 iunie la munte

Valorile termice diurne vor marca o creștere ușoară, până la finalul lunii mai, de la 16 grade la început, până la 18 grade, în medie regională, la sfârșit. În zilele de 2 și 3 iunie, temperatura aerului va marca o scădere spre 14 grade, apoi o creștere până în jurul a 16 grade, în data de 4 iunie, după care, regimul termic va fi relativ staționar până spre sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză.
Același parcurs îl vor avea și mediile valorilor termice nocturne, respectiv o creștere de la 8 grade, în 28 mai, până spre 10 grade, în dimineața zilei de 1 iunie; o scădere până la 6…7 grade în cursul dimineților de 2 și 3 iunie, pentru ca mai apoi, să crească ușor spre 8 grade în 4 iunie, iar până la sfârșitul perioadei de referință să nu prezinte variații semnificative.
Probabilitatea de apariție a ploilor va fi ridicată în zilele de 28 și 29 mai și, aproape în fiecare zi începând cu 1 iunie, până la sfârșitul intervalului de prognoză.

Prognoza meteo pentru perioada 28 mai – 10 iunie în Dobrogea

Ultimele zile din luna mai și prima zi de iunie, vor fi caracterizate de temperaturi în creștere, în medie, maxime de 27 de grade și minime în jur de 16 grade. Ulterior, vremea se va răcori, astfel că, în 3 iunie media valorilor diurne va fi de 21 de grade, iar a celor nocturne, în dimineața de 4 iunie va fi de 13 grade. În cea de-a doua săptămână de prognoză, valorile medii diurne vor ajunge până în jurul a 25 de grade în ziua de 5 iunie, iar până la sfârșitul perioadei de referință, variațiile nu vor fi semnificative. Temperaturile minime vor urma un parcurs similar.
Astfel, vor crește spre 16 grade până în data de 7 iunie, pentru ca, până la sfârșitul intervalului să nu se modifice notabil, situându-se în jurul a 15 grade, în ultima dimineață.
Probabilitatea de apariție a ploilor va fi ridicată în zilele de 1 și 2 iunie și în perioada 5 – 10 iunie.

huff.ro
libertatea.ro

Editorial
  • Tot așa?....Tot așa, dar parcă mai rău!

    Tot așa?….Tot așa, dar parcă mai rău!

    Gloria Vita -Ce s-a mai schimbat acolo, că mi-e dor de-acasă? -Mă sperie întrebarea ta. Dar dacă vrei, îți răspund cu altă întrebare. Când ai plecat din oraș și din țară, ai sperat că se va schimba ceva în bine? -Sincer, o fărâmă de speranță tot am avut, deși foarte …...citeste »

Primarul vrea, consilierii ridică mâna: Pentru echipa de fotbal șase miliarde pe an, pentru elevii oltenițeni burse de câțiva lei

2 octombrie 2019

Primarul vrea, consilierii ridică mâna: Pentru echipa de fotbal șase miliarde pe an, pentru elevii oltenițeni burse de câțiva lei

Laura Suzeanu Primarul Petrică Țone este în continuare generos cu echipa de fotbal din spatele Asociației Club Sportiv Municipal Oltenița. Este generos, dar pe banii oltenițenilor, în timp ce profesorii care se mai încumetă să organizeze activități școlare, caută surse externe pentru premii și diplome. Deși jucătorii provin din alte zone, altele decât Oltenița, din bugetul local vor pleca din nou 150.

Corespondenta la redactie