Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Fețe peste fețe electorale s-au împânzit prin Oltenița iar una singură le întrece pe toate

Aşa cum suntem învățați in campanii electorale și cum bănuiam mai ales când miza în aceste alegeri este una foarte mare, Oltenița este inundata de afișe electorale, transformându-se în revistă electoral municipală. Deja a început bătălia pentru alegerile prezidențiale care va ține până la sfârșitul lunii, timp în care candidaţii au voie să-şi facă DSCN0108DSCN0104 propagandă, fără a fi sancţionaţi. La Oltenița, cel mai nerăbdător și grăbit a fost Victor Ponta care apare mai peste tot pe afişe electorale. Urmează Klaus Iohannis, campania acestuia derulându-se mai puțin agresiv.

Chipurile contracandidaţilor  Elena Udrea (PMP), Monica Macovei (independent) sau Călin Popescu-Tăriceanu (independent) nu pot fi zărite deocamdată, de simpatizaţii lor politici decât acolo unde există sedii de partid, sau birou de voluntariat în cazul independenților. Ceilalți 9 candidați de pe liste cu minime șanse de câștig lipsesc cu desăvârșire, pe panourile montate special pentru propagandă electorală putând fi observat mai mult William Brînză, candidatul ecologiștilor.

”Dar noi cu cine votăm?”

Elena Udrea, Monica Macovei și Călin Popescu Tăriceanu vor recupera probabil terenul pierdut în scurt timp. În DSCN0116DSCN0115 total, 14 politicieni luptă pentru scaunul de la Cotroceni: Monica Macovei,  Elena Udrea, Teodor Meleşcanu, Klaus Iohannis, Hunor Kelemen, Corneliu Vadim Tudor, Mirel Mircea Amărîtei,  William Brînză, Dan Diaconescu, Gheorghe Funar, Zsolt Szilagyi, Călin Popescu-Tăriceanu, Victor Ponta, Constantin Rotaru. Un număr însemnat de oltenițeni se află în eroare. Mai mult decât atât ei nu cunosc candidații pentru președinție și nici programul de guvernare. Sunt și mulți pentru o țară ca România, jumătate din ei se pare că reprezintă o nebuloasă pentru oltenițeni. Mulți se întreabă atunci exact ca pe vremea lui Caragiale ”Dar eu cu cine votez?”

Campania electorală a început vineri, 3 octombrie, ora 0,00 şi se încheie sâmbătă, 1 noiembrie, ora 7,00.
Alegerile prezidenţiale din România sunt programate în 2 noiembrie, iar, dacă va fi cazul, turul al doilea de scrutin va avea loc în data de 1 decembrie 2014.DSCN0111
Sectie-votareVor fi 18.550 de secţii de votare din ţară şi 294 în străinătate. Anul acesta nu vor fi secţii de votare speciale, organizate în gări, autogări, campusuri universitare.
Urmează să fie pregătite 20.745.068 de buletine de vot şi 94.220 de ştampile cu menţiunea ”Votat”, pentru cei 18.321.512 români cu drept de vot.
Vor fi cheltuite peste 192 de milioane de lei pentru organizarea şi desfăşurarea alegerilor.

Potrivit surselor noastre din primărie, la Oltenița vor fi 14 secții de votare și 24.217 cetățeni cu drept de vot.

La alegerile prezidențiale din acest an s-au înscris 14 candidati, din care trei sunt independenţi. Ceilalţi 11 sunt sprijiniti de trei alianţe şi opt partide.
Peste 30.000 de poliţişti, jandarmi şi poliţişti de frontieră vor fi mobilizaţi pe parcursul campaniei electorale, iar în ziua votului vor fi angrenaţi peste 50.000 de angajaţi ai MAI.

Ultimele alegeri prezidenţiale au avut loc la 6 decembrie 2009. Conform Constituţiei României, preşedintele este ales pe un termen de 5 ani.

 Laura Suzeanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

fourteen − 10 =

29 − = 21

Editorial
  • Tot așa?....Tot așa, dar parcă mai rău!

    Tot așa?….Tot așa, dar parcă mai rău!

    Gloria Vita -Ce s-a mai schimbat acolo, că mi-e dor de-acasă? -Mă sperie întrebarea ta. Dar dacă vrei, îți răspund cu altă întrebare. Când ai plecat din oraș și din țară, ai sperat că se va schimba ceva în bine? -Sincer, o fărâmă de speranță tot am avut, deși foarte …...citeste »

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

24 octombrie 2020

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

Primăria Chirnogi și-a schimbat culoarea clădirii nu doar pe cea politică. Ion Ștefan (PSD) a cîștigat alegerile locale din acest an, iar Primăria Chirnogi a primit botezul roșu. Primarul Ion Ștefan din localitatea Chirnogi, județul Călărași, este atât de îndrăgostit de culoarea roșie încât a inaugurat începerea mandatului său cu schimbarea culorii clădirii primăriei.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Sensul şi originea expresiei “Patul lui Procust” În cultura română, …
Corespondenta la redactie