Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Fețe peste fețe electorale s-au împânzit prin Oltenița iar una singură le întrece pe toate

Aşa cum suntem învățați in campanii electorale și cum bănuiam mai ales când miza în aceste alegeri este una foarte mare, Oltenița este inundata de afișe electorale, transformându-se în revistă electoral municipală. Deja a început bătălia pentru alegerile prezidențiale care va ține până la sfârșitul lunii, timp în care candidaţii au voie să-şi facă DSCN0108DSCN0104 propagandă, fără a fi sancţionaţi. La Oltenița, cel mai nerăbdător și grăbit a fost Victor Ponta care apare mai peste tot pe afişe electorale. Urmează Klaus Iohannis, campania acestuia derulându-se mai puțin agresiv.

Chipurile contracandidaţilor  Elena Udrea (PMP), Monica Macovei (independent) sau Călin Popescu-Tăriceanu (independent) nu pot fi zărite deocamdată, de simpatizaţii lor politici decât acolo unde există sedii de partid, sau birou de voluntariat în cazul independenților. Ceilalți 9 candidați de pe liste cu minime șanse de câștig lipsesc cu desăvârșire, pe panourile montate special pentru propagandă electorală putând fi observat mai mult William Brînză, candidatul ecologiștilor.

”Dar noi cu cine votăm?”

Elena Udrea, Monica Macovei și Călin Popescu Tăriceanu vor recupera probabil terenul pierdut în scurt timp. În DSCN0116DSCN0115 total, 14 politicieni luptă pentru scaunul de la Cotroceni: Monica Macovei,  Elena Udrea, Teodor Meleşcanu, Klaus Iohannis, Hunor Kelemen, Corneliu Vadim Tudor, Mirel Mircea Amărîtei,  William Brînză, Dan Diaconescu, Gheorghe Funar, Zsolt Szilagyi, Călin Popescu-Tăriceanu, Victor Ponta, Constantin Rotaru. Un număr însemnat de oltenițeni se află în eroare. Mai mult decât atât ei nu cunosc candidații pentru președinție și nici programul de guvernare. Sunt și mulți pentru o țară ca România, jumătate din ei se pare că reprezintă o nebuloasă pentru oltenițeni. Mulți se întreabă atunci exact ca pe vremea lui Caragiale ”Dar eu cu cine votez?”

Campania electorală a început vineri, 3 octombrie, ora 0,00 şi se încheie sâmbătă, 1 noiembrie, ora 7,00.
Alegerile prezidenţiale din România sunt programate în 2 noiembrie, iar, dacă va fi cazul, turul al doilea de scrutin va avea loc în data de 1 decembrie 2014.DSCN0111
Sectie-votareVor fi 18.550 de secţii de votare din ţară şi 294 în străinătate. Anul acesta nu vor fi secţii de votare speciale, organizate în gări, autogări, campusuri universitare.
Urmează să fie pregătite 20.745.068 de buletine de vot şi 94.220 de ştampile cu menţiunea ”Votat”, pentru cei 18.321.512 români cu drept de vot.
Vor fi cheltuite peste 192 de milioane de lei pentru organizarea şi desfăşurarea alegerilor.

Potrivit surselor noastre din primărie, la Oltenița vor fi 14 secții de votare și 24.217 cetățeni cu drept de vot.

La alegerile prezidențiale din acest an s-au înscris 14 candidati, din care trei sunt independenţi. Ceilalţi 11 sunt sprijiniti de trei alianţe şi opt partide.
Peste 30.000 de poliţişti, jandarmi şi poliţişti de frontieră vor fi mobilizaţi pe parcursul campaniei electorale, iar în ziua votului vor fi angrenaţi peste 50.000 de angajaţi ai MAI.

Ultimele alegeri prezidenţiale au avut loc la 6 decembrie 2009. Conform Constituţiei României, preşedintele este ales pe un termen de 5 ani.

 Laura Suzeanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 + 3 =

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie